Aanleg en onderhoud van vijvers en waterpartijen
De Waterman heeft alles in huis om uw vijver het pronkstuk in uw tuin te maken.

Waterpartijen en vijvers

   

 
Plantenvijver en natuurlijke vijver
Bij een natuurlijke vijver of plantenvijver staan de planten centraal. Het is raadzaam om veel verschillende niveaus aan te leggen om de verschillende planten de juiste leefruimte te geven. Wij adviseren een diepste punt van ca. 80 cm. In deze vijvers gaan geen vissen. Hierdoor heeft u meestal geen filtersysteem nodig.

Gemengde vijver of vijver met visbestand
Deze vijver wordt op dezelfde manier aangelegd als een natuurlijke vijver maar dan in combinatie met waterplanten en een aantal vissen. Zorg voor voldoende zuurstof door watercirculatie of een luchtpomp. Een diepte van 80 tot 100 cm wordt aanbevolen. U heeft wel één of meer filtersystemen nodig omdat de vissen veel afvalstoffen produceren.

Waterornament / beekloop
Of het nou zacht kabbelt of dynamisch klatert, bewegend water houdt elke tuinbezitter in zijn ban. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om water in de tuin nog meer tot zijn recht te laten komen. Als er geen open water gewenst is (bv. als er nog kleine kinderen in huis zijn en open water vermeden moet worden) kunt u denken aan een waterornament of een beekloop.

Fontein installatie
Een inspirerende aanblik en aangename geluiden op de achtergrond, zo zinnelijk is de sfeer om uw tuinvijver. Waar watertaferelen en fonteinen voor bewegend water zorgen en een heel bijzondere sfeer scheppen, beleeft u de vijver in een nieuwe dimensie. Vaak gaat het hier om openbare toegankelijkheid waar geen open water gewenst is. De techniek verwerken we dan in een aparte kamer.

Zwemvijver
Water natuurlijk beleven is een genot voor degene die rust zoekt én voor degene die van zwemmen houdt, want een zwemvijver geeft een gevoel van welbehagen, gewoon door de ontspanning en het plezier in eigen tuin. 's Morgens een paar baantjes trekken, 's middags hebben de kinderen waterpret en 's avonds is er een stijlvol feest aan het water. Een zwemvijver biedt vele aangename mogelijkheden een vijver te combineren met de mogelijkheid van zwemmen in eigen tuin.

Onderhoud
Vaak vermindert achterstallig onderhoud het plezier dat een vijver geeft. Enkele voorbeelden en gevolgen van achterstallig onderhoud zijn:
- achterstallig onderhoud in verband met verhuizing;
- overwoekering van natuurvijvers en verdrukking van plantensoorten;
- geen specialistische kennis bij de eigenaar aanwezig;
- dichtgeslibde vijver en/of filter.

De Waterman neemt altijd de tijd voor de nazorg van de door haar gerealiseerde projecten. Wij kunnen advies geven of een beleidsplan maken voor het achterstallig onderhoud, regulier onderhoud of problemen die u bij uw vijver ondervindt. Ook als deze niet door ons zijn aangelegd. Wij beoordelen uw situatie en geven graag een onafhankelijk advies zonder verdere verplichtingen.